Избрани Новини

Младежи помагат на връстници в търсене на работа

Реализират проект "Аз мога да реша бъдещето си" в Кюстендил

Младежи от община Кюстендил ще мотивират свои връстници как да се реализират на пазара на труда. Проектът е на местна неправителствена организация и читалище "Братство" и се финансира от Националната програма за младежта, предаде БНТ.

Според безработни младежи, в Кюстендил трудно се намира работа, защото в повечето случаи работодателите отказват да ги наемат, тъй като нямат подходящо образование и стаж. Невинаги и предлаганата работа е добре платена, което често пъти демотивира младите хора да търсят работа.

Според проучване на местната неправителствена организация, най - трудно работа намират младежи от малките населени места и от етническите малцинства. Затова в рамките на шест месеца по проекта ще бъдат обхванати 20 младежи, които ще преминат през редица обучения.

"Как да се държат по време на интервю за работа, как да изготвят мотивационно писмо", разясни Елеонора Борисова – ръководител на проект "Аз мога да реша бъдещето си".

За решаване на проблема с високата безработица ще бъде проведена и младежка трудова борса, съвместно с Бюрото по труда в Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов