Избрани Новини

Крадец задига нови кофи за боклук, продава ги на половин цена

Случаят е регистриран в РУП - Гоце Делчев

Жители на гърменското село Дебрен и самият кмет Изер Чаушев разобличили преди дни и предали на полицейските органи местен крадец, който нощем прибирал новите кофи за боклук, след което ги препродавал. 

Управникът на селото Чаушев разкрил далаверата на съселянина си, когато забелязал, че изчезнал контейнерът пред дома му, пише "Инфомрежа".

Дни по-късно кметът разпознал кофата си за смет, която била белязана, пред друга къща в Дебрен.

Историята се разплела и за огромна изненада на всички се оказало, че крадецът, който жънел успех и като "търговец", е известният в селото с прякора си Кретич - Фикрет Фикретов Язунов. 

На всичкото отгоре Кретич е и съпруг на секретарката на кмета. 

Притиснат и заплашен от Изер Чаушев, Кретич признал за кражбите.

Хората от  Дебрен коментираха, че в двора на Фикрет Янузов имало десетки кофи за смет, които той предлагал за по 30 лева за брой, като обяснявал, че са втора употреба.

Междувременно се установило, че Фикрет Янузов е извършвал кражби на кофи за боклук и в село Абланица, за което е подаден сигнал от местния полицай в хаджидимовското село до РУП - Гоце Делчев.

Жители на Гоце Делчев също се оплакаха, че от известно време масово се крадат новите кофи за боклук в града.

Дебренци са дълбоко възмутени от факта, че Янузов се ползвал с доверието както на кмета на Дебрен Изер Чаушев, така и на бившия кмет и депутат Ахмед Башев, на когото Кретич бил един от верните хора.

В селото разказаха, че предприели оборудването на домакинствата си с нови съдове за отпадъци, след като неотдавна голяма част от улиците бяха асфалтирани и така се открила възможност да ползват услугите на сметосъбирачната техника, обслужваща общината. 

За да се поддържа чистотата в селото, общината предложила на местните жители сами да си купят съдовете за около 60 лева на брой.

Част от хората се снабдили с нови кофи, а други пък се възползвали от услугите на Кретич и си купили съдове на половин цена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов