Избрани Новини

И Бургас на бунт заради спрените влакове

Мисия Бургас

15-01-2015, 10:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старозагорци ще протестират срещу спирането на влакове на 24-ти януари

Протестите на БДЖ в града ще се състоят на 31 януари

"Подкрепете ни в борбата за спасяването на БДЖ”. Това е апел, поставен на страницата на протестната група, създадена от Анонимен Работнически синдикат - Варна в социлната мрежа.

Именно към него са се присъединили бургаските служители в БДЖ.

Те подготвят протест, който ще се състои в града на 31 януари.

Протестът под наслов „Да спасим БДЖ!” е насрочен за 14 часа пред ж.п. гарата в Бургас. Протести ще има в същия час и в пред ж.п. гарите в София, Пазарджик и Варна. Синдикатът призовава в протеста да се включат не само работници в БДЖ, но и пенсионери, социално-слаби и майки, които ще бъдат най-ощетени от спирането на влаковете и от евентуалното покачване на цените.  
„През следващите два месеца държавата спира 140 влака. Ще последват съкращения и влошаване на транспортните връзки в страната. Ние няма да стоим безучастно, приемайки абсурдите по подготовката за приватизация на най-евтиният транспорт в България. Няма да позволим студенти, пенсионери и деца да не могат да се придвижват свободно. Ние виждаме съкращенията като акт на насилие срещу най-непривилигированата част от населението - работници, социално-слаби, деца и стари хора. Автономен Работнически Синдикат - Варна призовава граждани, работници от БДЖ, автентични синдикалисти, студенти, пенсионери, ученици и всички, които искат БДЖ да не бъде приватизирано; всички,които не искат да се повишават цените на билетите; всички солидарни с работниците; всички, които са уморени от предателствата на държавния апарат и долните сделки с цел подаряване на общите блага, за които са работили поколения наред, в ръцете на частни собственици с цел създаване на неконтролируеми монополи", пише още на страницата в социалната мрежа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов