Избрани Новини

Нови фитнес уреди монтираха в Сатовча

Те се намират в четири училища на общината

От два дни в двора на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в с. Сатовча се монтират нови спортни съоръжения за фитнес на открито.

Уредите са доставени по проект на Община Сатовча, който бе изпълнен тази есен заедно с асфалтирането на училищния двор и строителството на няколко площадки за различни спортове.

"Това е общински проект, който се изпълнява в 4 от големите училища на територията на общината. Целта е осигуряване на благоприятна среда за спорт по избор както на учениците, така и на младежите, които желаят да спортуват активно", коментира кметът Арбен Мименов, цитран от infomreja.bg.

"Подбрахме подходящо място за монтажа на спортните уреди и се надявам учениците и идващите при нас да спортуват да проявяват отговорност и да пазят новите съоръжения", заяви и директорът на училището Милко Сиркьов.

На 15 септември миналата година учениците от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сатовча започнаха новата учебна година в напълно обновена и модернизирана база.

По друг проект на Община Сатовча училището бе санирано и премина на локално отопление. Оборудван бе и физкултурният салон, а през септември в двора на школото бяха изградени четири спортни площадки.

Доставянето и монтирането на уредите за фитнес на открито са финалът на проекта.

Така с изпълнението на двата общински проекта за учениците и учителите в Сатовча вече е създадена истинска европейска среда за протичане на учебния процес и провеждане на спортни занимания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов