Избрани Новини

Кметове искат премахване на 130 ореха до пътя за Македония

До решението се стигна след десетки жалби на жители на околните села

Кметове на населени места в община Петрич негодуват, че се бави премахването на 130 ореха край пътя от града за ГКПП – Златарево. През месец ноември миналата година комисия от общински експерти реши, че дърветата трябва да бъдат изкоренени, защото създават предпоставки за катастрофи, пише "Стандарт".

До решението се стигна след десетки жалби на жители на околните села, които твърдят, че дърветата са стари и остават опасни дори и след санитарна сеч. Те се намират от двете страни на шосето и често изгнили клони падат върху преминаващите автомобили. Отсечката не е обезопасена с мантинели и при пътни произшествия шофьорите се забиват директно в дънерите.

„През годините тук са станали десетки катастрофи. Идеята за пре махването е съгласувана и с КАТ - Благоевград. Но все още чакаме становище от Областно пътно управление. Докато те се мотаят, може да загинат още хора в катастрофи в района. В Русе могат да изсекат дърветата край пътя, а тук се мотаят с месеци и нищо не предприемат", гневи се кметът на село Самуилово Кирил Стоянов. Той и колегите му се заканиха да вдигнат на протест населението, ако не се вземат бързи мерки за решаването на проблема.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов