Избрани Новини

Модно облекло от отпадъци показаха на ревю деца от Кюстендил

Ревюто беше съпроводено с изложба

Изложба и модно дефиле с дрехи, направени от отпадъци показаха децата от III ОУ "Професор Марин Дринов" по време на церемонията по награждаването на ученици от Кюстендил, участвали във второто поредно издание на информационно - образователната игра "Стани Екогерой", предаде Дарик. Тя бе реализирана съвместно от  ЕКОПАК България и общините Монтана и Кюстендил. Децата бяха изработили костюми и рокли от найлонови торбички, картон, чували и тоалетна хартия. Първенец в надпреварата сред училищата в Кюстендил стана именно III ОУ "Професор Марин Дринов". Награди от играта получиха 60 ученици от общината. На награждаването присъстваха изпълнителният директор на фирмата Тодор Бургуджиев и зам.-кметът Росица Плачкова.

"Благодаря за тази награда. От години в нашето училище работим по посока на развитие на екологичната култура на децата и техните екологични знания. В рамките на целодневната форма на обучение много активно се работи при нас в заниманията по интереси. Във всяка група са засегнати подобни теми", заяви директорът на училището Зоя Сотирова.

"Благодаря на всички, участвали в играта. Ние, деца, разчитаме на вас и вашите родители да бъдете пионери в разделното събиране на отпадъци. Надявам се да успеем в община Кюстендил да въведем най - успешно разделното събиране на отпадъци. Имаме да извървим заедно един дълъг път", каза зам.- кметът Росица Плачкова.

"В тази инициатива в Кюстендил участваха над 1 000 деца. Благодаря ви за тази активност и съпричастността, която имате за това градовете да бъдат по - чисти. В същото време вие учите родителите. Община Кюстендил е една от най - зелените общини в страната. Така и градът ще става все по - красив", обясни изпълнителният директор на фирмата Тодор Бургуджиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов