Избрани Новини

Детски желания сбъдна благоевградският кмет

За втора поредна година награди децата с най - искрено написаните писма до Дядо Коледа

 Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за втора поредна година награди децата с най - искрено написаните писма до Дядо Коледа, които те пускаха в кутията под елхата в центъра на града. Кметът зарадва 18 деца, но бе категоричен, че всяко от писмата заслужава награда, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Пожелавам на децата на Благоевград да бъдат здрави, да имат късмет и много успехи”, отправи своите поздрави към всички деца кметът Камбитов. Той изрази радостта си, че тази година писмата до Дядо Коледа са се увеличили и припомни, че с белобрадия старец поддържат постоянна връзка.

„Благодаря на г-н Камбитов и на община Благоевград, че направиха днешния ден прекрасен. Много ми хареса работилницата на Дядо Коледа и моля г-н Камбитов другата година пак да я има”, обърна се с благодарност към кмета шестгодишната Каролина Рупова, която получи кукла.

„Много от децата са си пожелали книги, а всяко от писмата е уникално, каквито са и нашите деца”, каза още д-р Камбитов.

Калина получи книга, Иван Мавродиева - хеликоптер с дистанционно, Иван Кирев- книга, Боги - кола с дистанционно, Василин Алексов - кола писта на Спайдармен, Иван Райнов - книга за пирати, Елис- тротинетка, Димитър Илиев, който седна и на кметския стол, си тръгна с писта с колички, Калоян – с лазарен меч. Чудесен бански, с който да плува в новия закрит басейн, който се строи в Благоевград, получи Антон Ангелов, Дамяна Емилова и петгодишната Ангела – кукли. Коко ще гушка кукла-котка, която мяука, Петя Вретенарова ще чете и ще се подготвя за бъдещи спортни постижения в художествената гимнастика с нова топка. „Бъдещият Бербатов”, както го определи кметът Камбитов - Борис Якимов, ще тренира усилено с новия си екип и футболна топка.

Най- впечатляващото писмо бе на шестокласничката Анет Рос-Мари Вълканова. За да разберат всички кое е впечатлило журито при избора му, тя го прочете цялото.

"Скъпи, Дядо Коледа!!!

По Коледа всички хора и семейства се събират заедно.Децата най-много се радват на този празник, защото когато се събудят намират подаръци под елхата. Аз също обичам Коледа, защото на нея се случват чудеса и когато излизам навън всичко е толкова празнично и красива. Тази година нашият град е много хубав, особено елхата. Тя цялата блести. Някои деца вярват в Дядо Коледа само за това, което ще намерят на сутринта под елхата. Хората, които не вярват в Дядо Коледа, си мислят, че той е само легенда, че той съществува само за децата, но всъщност не е така, а ако е така какво пък нали за това е този празник за да ни накара да правим повече добри неща за тези които нямат свой дом или семейство. Знам че всяко дете има своя мечта, която иска да сбъдне. Неслучайно са казали колкото е голяма мечтата, толкова голям си и ти. Знаеш ли какво искам? Искам аз и моето семейство винаги да бъдем заедно, особено на този празник. Пожелавам на всички хора, най- напред да са живи и здрави, никога да не се отказват от мечтите си, каквито и да са те, любовта винаги да е с тях, а късмета да ги чака зад всеки ъгъл. Искам да те видя Дядо Коледа теб, твоите елени и работилницата ти. Също така искам да ти задам много въпроси, да усетя чувството което усещащ ти когато се качиш на шейната и трябва да раздадеш много подаръци за много деца. Само се чудя кой ще се погрижи и за теб. А какво искам, искам да завали сняг, светът ни да стане малко по- добър за живеене. А, за материален подарък ти ще се сетиш, нали си Дядо Коледа…Весела Коледа.”

Това е вълнуващото нередактирано писмо на Анет. Дядо Коледа бе разтълкувал желания от нея подарък и днес тя получи своя таблет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов