Избрани Новини

Експерти от Германия ще обучават български животновъди

Обучението ще е безвъзмездно

Експерти от Германия ще обучават български животновъди. Това стана ясно след среща на министъра на земеделието и храните Десислава Танева с председателя на работната група по земеделие и хранително-вкусова промишленост на Българо-германския съвет за коопериране Ханс-Егберт фон Арним. Министър Танева посочи, че такъв тип обучение би се посрещнало с интерес от българските фермери. Тя допълни, че българските животновъди ще имат възможността да се запознаят с опита на колегите си от Германия, а обучението ще бъде безвъзмездно за тях, предаде „Фокус“.

Десислава Танева е предложила да се кандидатства по мярка 1 „Трансфер на знания и действия за осведомяване“ от Програмата за „Развитие на селските райони 2014-2020". Критерий за участие в проекта е фермерите да бъдат на възраст до 40 години и с поне 1 година опит в селското стопанство. Министър Танева уточни, че теоретичната част на обучението ще се провежда в България, а практиката на земеделците ще протича в Германия.

Целта на проекта е да се подобри и улесни работата на българските фермери. На срещата министър Десислава Танева е уточнила, че се очаква страната ни да получи официално одобрение на Програмата за „Развитие на селските райони 2014-2020" година в средата на 2015 година. Така с отварянето на програмата българските животновъди ще могат да се обучат със съответната практика във водещи немски животновъдни ферми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов