Избрани Новини

17 мургави девойки на прокурор, уговарят бракове до 4 000 лева

17 роми от кюстендилския квартал „Изток“ са дадени на прокуратурата заради взети неправомерно социални помощи

Далаверата лъсна, когато една от жените реши да се оплаче в национален ефир. Оказва се, че масово мургавите дами се омъжвали за индийци и пакистанци и пропускали да отбележат в едномесечен срок за промяна в семейното им положение.

Това ощетило държавата с далеч нескромни суми. „За точен размер не можем да говорим, защото всеки случай е индивидуален, но парите със сигурност ще трябва да се върнат“, коментира директорът на социалната служба в Кюстендил, Бойко Шопов, цитиран от "Инфомрежа".

Нарушенията са установени миналата година при проверка база данни за диференцирано плащане на детските за първо и второ дете.

Факт е обаче, че не са един или два смесените бракове в квартал "Изток" в Кюстендил. Част от ромките обаче се женят фиктивно срещу определена сума пари, за да могат „съпрузите“ да пътуват свободно из Европа.

Женихите са индийци и пакистанци, които нямат нищо общо с така наречените си "съпруги".

По непотвърдена информация за подобни бракове сумата започва от 2 500 лв. и стига до 4 000 лв. в зависимост от пазарлъка.

Ромски общественици категорично отрекоха за подобен вид сделки и заявиха, че смесените бракове са реални и чуждестранните съпрузи живеят в квартал „Изток”.

„Нямаме нищо против да се омъжват за когото пожелаят. Важното е да спазват закона и да не ощетяват държавата”, коментираха от Дирекция "Социално подпомагане" в Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)