Избрани Новини

Рекорден брой участници от ABC Fight Club на изпит за таекуондо ITF

Добрата подготовка позволи на всички да защитят успешно степента, за която се явяват

Рекорден брой участници от ABC Fight Club – 19 от общо 23-ма - се явиха в първия за 2015 г. изпит за повишаване в технически степени по таекуон-до ITF от 3-ти до 1-ви гуп (сини и червени колани), съобщиха от клуба. Изпитът се проведе в София пред сасуним Ким Унг Чол (IX дан), основател на таекуон-до в България. В продължение на часове, участниците показваха умения във всички аспекти на таекуон-до - теория, основна техника, самозащита, форми, спаринг, специална техника, силов тест, обща физическа подготовка.

 

Най-голямата атракция беше самозащитата, в която освен техники, освобождаване от захвати, подсечки и падания, мнозина вложиха и голяма доза артистичност. При демонстрацията на силов тест пък, участниците изпочупиха керемиди колкото за цял покрив. Добрата подготовка позволи на всички да защитят успешно степента, за която се явяват.

 

Най-малките кандидати за повишаване в степен бяха деца на възраст от 12 до 14 години, които вече имат по няколко години тренировки зад гърба си, а най-възрастните - при ветераните над 40 години. Всички са с инструктори световните и европейски шампионки по таекуон-до Амалия Колева (IV дан) и Недялка Бачева (III дан). Новите цветни колани бяха връчени тържествено на 19-те представители на ABC Fight Club в четвъртък, 15 януари, от сахьоним Красимир Гергинов (VII дан), основател на клуба.

 

На 25 януари 2015 г. ще се проведе и първото за тази година и четвърто поред вътрешно състезание на клуба, този път на форма (тъль).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов