Избрани Новини

Майка обгазена в дома си на 10 - годишнината от смъртта на дъщеря й

Пожарът възникнал от газова бутилка в партамента й

Дупничанка е настанена в реанимация на общинската болница, след като е обгазена в пожар, възникнал от газова бутилка в апартамента й, съобщава struma.bg. Инцидентът с 67 - годишната Мария Костова, която живее в бл. 62 в жк "Бистрица" в Дупница, станал в четвъртък, когато се навършили 10 г. от смъртта на дъщеря й. През целия ден майката била разстроена и разсеяна, вечерта около 18.00 ч. сложила на газовия котлон да вари мляко, но го забравила. Изкипялото мляко заляло вентила на бутилката, което предизвикало пожар, който изпепелил част от мебелировката в кухнята. Мария Костова се опитала сама да угаси пламъците, докато пристигне пожарен автомобил. Обгазила се от изтичаща от бутилката газ. Пристигналият заедно с пожарната екип на Спешен център закарал пострадалата жена веднага в болницата, след направени изследвания тя е хоспитализирана в интензивен сектор на общинската болница в Дупница.

Оттам съобщиха, че няма опасност за живота й, но ще се наложи да остане за лечение, тъй като е вдишала голямо количество от пропан бутана.

Огнеборците обезвредили газовата бутилка и я изнесли извън блока на безопасно място. Ако беше избухнала, тя щеше да разруши няколко апартамента в блока.

Същият ден сутринта след обгазяване и леки изгаряния при пожар в дома си почина 87- годишна жена от дупнишкото село Червен брег.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов