Избрани Новини

Чужденци продават имотите си в Кюстендил и селата

Намаляват сделките с недвижими имоти в Кюстендилско

Продължава тенденцията за намаляване на сделките с недвижими имоти в Кюстендил, предаде Дарик. Търсят се имоти с възможно най - ниски цени. За панелна гарсониера в рамките на 16 - 17 000 лв., за двустаен апартамент до 25 000 лв, за тристаен - 30 000 лв.Най - голямо е търсенето в централната градска част на тухлени жилища , но на по - ниски цени от предлаганите, затова почти не могат да се направят сделки.Търсят се и къщи до 10 000 лв. в селата. Атрактивни са и земеделски земи  за 0.50 - 0.60 лв. на кв. м., до 10 дка.
От септември миналата година се наблюдава тенденция купилите имоти в Кюстендил и селата  чужденци да ги обявят за продажба.
"От лятото не сме имали никакви сделки с чужденци, предполагам, че продават имотите си , защото искат да се върнат в родните си държави. От лятото се засили тенденцията в Кюстендил да се търсят квартири. Предполагам, че немалко хора са загубили жилищата си заради невърнати кредити", коментира брокерът Натали Господинова.

Цените на наемите са  между 100 и 150 лв. за обзаведена гарсониера в центъра, 200 - 250 лв. за обзаведен двустаен апартамент и над 300 лв. за тристаен.В кварталите до 100 лв. за гарсониера, 150 лв. за двустаен апартамент и до 200 лв. за тристаен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов