Избрани Новини

Среднощна акция в Сандански!

Полицаи задържаха Ембака по подозрение за укривателство на Джанабето

В среднощна акция полицаи от РУП - Сандански задържаха скандалноизвестния строителен предприемач Емил Чачев, известен с прякора Ембака, информира struma.bg. Акцията е проведена вчера рано сутринта по сигнал, че в къщата на Чачев в село Лешница се укрива криминалнопроявеният Костадин, с прякор Джанабето.
Полицейски коли обикаляли улиците на селото, където от няколко години живее Чачев, и го чакали, докато с приятели приключат играта си на карти. Към 04.00 часа сутринта вчера Ембака се качил в колата си заедно със свой приятел, но минути след това са спрени от полицаите. Часове по - късно след разпит той е освободен. Причината за задържането бил сигнал, че в къщата му в Лешница се укрива Костадин Джанабето, който се издирва от органите на реда за кражба в особено големи размери.
Емил Чачев отдава под наем тежкотоварни автомобили за строителния бизнес – кранове и земекопни машини. В публичния регистър на името на Чачев не се води нито една фирма. Той е разследван от прокуратурата за придобиване на имущество от нетрудови доходи. Разследването на полицията протича много трудно, тъй като нищо не се води на негово име. От 2012 година той живее в луксозна къща в санданското село Лешница, която също не се води на негово име.
Засега прокуратурата все още не е излязла със становище за придобитото му имущество. През месец октомври 2012 година Чачев бе арестуван, след като се опита да разбие складовото помещение в двора на полицейскотоуправление в Сандански, за да си "върне обратно" конфискуваните от негови хора контрабандни цигари в размер на 80 000 лв. Часове след ареста с решение на прокурор Елена Гоцева той бе освободен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов