Избрани Новини

Задържаха сериен обирджия в София

22-годишният младеж е обвинен за три грабежа в столичния квартал „Люлин”

Задържаха 22-годишен мъж за поредица от грабежи в София, съобщиха от ОД на МВР-София. Работа по първия случая разследващите започнали на 24 декември, след като около 22.00 часа 52-годишен столичанин подал сигнал, че е станал жертва на грабеж. Около 19.30 часа същия ден, до спортна зала в ж.к. „Люлин”, той бил нападнат в гръб от непознат, който му нанесъл побой и му отнел мъжка чантичка с документи и пари. По случая било образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК.

В резултат на извършените издирвателни действия от служителите на районното управление, съвместно с техни колеги от сектор „Грабежи” - СДВР, бил установен и задържан извършителят на деянието – 22-годишен мъж с инициали М.И. с прякор Дебелия от София, известен на полицията и осъждан за наркотици.

Допълнително проведеното разследване показало, че той е извършил още два грабежа, за които в районното управление били образувани досъдебни производства по чл. 198 от НК. За едното престъпление бил получен сигнал на 2 януари от 81-годишна жена, от която със сила била отнета дамска чанта с около 100 лева, 3100 сръбски динара, мобилен телефон, лични документи и други лични вещи. Последното посегателство било извършено около 17.30 часа на 8 януари. Тогава неизвестен нанесъл побой на 61-годишна жена, след което взел чантата й с документи и мобилен телефон.

След доклад на събраните в хода на разследването материали в Софийската районна прокуратура, М.И. е привлечен като обвиняем и по трите досъдебни производства. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов