Избрани Новини

Трагедия разтърси Брежани!

Баща откри сина си в кома, обгазен от запушен комин, снахата издъхнала в съня си

31-г. жена издъхна в съня си, а 39- годишният Кирил Павловски от Брежани е в кома, на апаратна вентилация в реанимация на МБАЛ - Благоевград, след като се обгазили в дома си, информира struma.bg. Открили ги в събота, коминът бил запушен и димът от печка на твърдо гориво изпълнил стаята в миньорския блок.

Жената, с която Кирил живеел на семейни начала, се задушила в съня си и издъхнала на място, предполага се, че отровният дим започнал да изпълва стаята още през нощта в петък срещу събота, докато двамата спали и не усетили нищо.

Проблемът с комина бил от няколко дни и в събота трябвало да го почистят. Бащата на Кирил отишъл сутринта да помогне на сина си, но апартаментът бил заключен и си тръгнал, по - късно отишъл и съсед, който също заварил входната врата затворена. Около обяд бащата предположил, че става нещо нередно и разбил вратата, тогава се натъкнал на трагедията. Снахата Стойка Петрова лежала безжизнена, а синът му бил неадекватен, със затруднено дишане. Веднага е извикан лекарски екип. След оказаната първа помощ на място младият мъж е транспортиран с линейка до Благоевград. След лекарския преглед по спешност е настанен в реанимация на благоевградската болница.

Пациентът е приведен в медикаментозна кома и е поставен на командно дишане, поражения на белия дроб и сърцето няма, те функционират нормално, доколко е увреден мозъкът на този етап не е ясно, казаха вчера от МБАЛ - Благоевград.

Предстоят допълнителни изследвания, на обгазения мъж се провежда интензивно лечение, остава под активно наблюдение от анестезиолози.

Трагедията разтърси завчера двете симитлийски села Полена, родното място на Стойка и Брежани, откъдето е Кирил и където двамата живеели. Запознати твърдят, че преди години двамата загубили и рожбата си, която също издъхнала нелепо от задушаване.

За инцидента е информирана и полицията. Служители от Второ РУП - Благоевград работят по случая.

 
 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)