Избрани Новини

Фестивалът "Златен грозд“ ще учи как се майстори мелнишко вино

Четвърти фестивал на виното започва в началото на февруари

Как се майстори прочутото мелнишко вино ще научат гости от страната и чужбина от винарите в най - малкия ни град Мелник по време на четвъртия фестивал на течния еликсир "Златен грозд", пише standartnews.com. Събитието ще се проведе на 7 и 8 февруари, а вече почти всички места в хотелите и частните квартири са резервирани.

"Най - много ще са българите, но ще дойдат и доста гърци. Те не пропускат такива събития, на които могат да опитат от нашето мелнишко вино. Пристигат с автобуси, правят си екскурзия за 2 дни и се наслаждават и на напитките, и на мезетата ни", твърдят собственици на заведения в Мелник. През уикенда, когато ще е фестивалът, гостите ще са много повече от жителите на населеното място. Причината за наплива на посетители е дегустацията на червено вино и богатата музикална и атрактивна програма.

Целта на проявата е да се представят най - качествените вина на десетките изби в региона. Ще има и конкурс за най - добър винопроизводител. Всички гости ще могат да опитат безплатно от мелнишкото вино, от което някога е пил някога министър - председателят на Великобритания Чърчил. За тяхното настроение ще се погрижат много самодейци, които ще представят автентичен и обработен фолклор. В неделя час и половина концерт ще изнесе изпълнителят на македонски песни Володя Стоянов. Целта на фестивала е да утвърди виното като национален продукт и да спомогне за развитието на региона като дестинация за винен туризъм", твърдят организаторите от Сдружение "За Мелник".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов