Избрани Новини

Проверяват концесионния договор за ски зона Банско

Мисия Банско

20-01-2015, 08:30

Снимка:

bansko.net

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов фестивал в Банско!

Македонци препълниха Банско

Хотелите в Банско свалят цените

Работна група ще представи анализ до 15 февруари 2015

Няма сключен концесионен договор между правителството на Пламен  Орешарски и концесионера за ски зона "Банско", заяви министърът на  околната среда и водите Ивелина Василева.

В резултат на решението, което  беше взето от Министерски съвет, е създадена междуведомствена група,  която да представи анализ с неточностите, които са заложени в  концесионния договор, подписан още през 2001 година.

Концесионният договор е публикуван на страницата на Министерския  съвет, каза Василева. Тя уточни, че няма сключен договор между  правителството на Пламен Орешарски и концесионера, а решението е било да  се възложи на екоминистъра подписването на такъв договор, но такъв не е  подписан.

"Ние отхвърлихме това решение, защото смятаме, че е неприемливо и незаконосъобразно. В процедурната му част по същество има редица  неясноти. Работната група има задача да направи анализ и да отстрани  неяснотите, като предложи решение", каза екоминистърът.

Съгласно решението на правителството се очаква до крайния срок - 15  февруари, те да представят доклад пред Министерския съвет с предложение  за решение по неточностите и неяснотите в концесионния договор, подписан  още през 2001 година



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)