Избрани Новини

Национален конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа" в Кюстендил

Мисия

20-01-2015, 12:53

Снимка:

ХГ "Владимир Димитров - Майстора"

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Конкурсът се провежда за осма поредна година

Община Кюстендил съвместно с ХГ "Владимир Димитров - Майстора" организират осми национален конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа".
През изминалите години конкурсът се превърна в утвърден форум на детското творчество и се радва на много широка популярност в цялата страна. Едновременно с конкурсa протичат и редица културни събития, свързани с традиционния за Кюстендил празник "Кюстендилска пролет".
Темата "Пролет върху листа" е свободна и креативна. Децата имат възможност да импровизират с различни изобразителни материали, създавайки пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония. Впечатляващо е богатството от техники, които се използват: акварел, темпера, маслени бои, пастел, апликации, мозайки, стъклописи, суха игла и различни смесени техники. С поставеното начало на конкурса през 2008 година пролетта в град Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България.
В конкурса могат да участват ученици от цялата страна от 4 до 12 клас в общообразователни и профилирани училища и школи по изкуствата.
Журито се състои  от художници,  преподаватели по изобразително изкуство в среден и горен курс, инспектор по изобразително изкуство в РИО - Кюстендил, представител на отдел "Култура и духовно развитие", Община Кюстендил, представител на Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора"- Кюстендил.
Всеки ученик участва с 1 произведение в предпочитан от него вид, техника и жанр.
Творбите се включват в 4 групи:

І-ва - 4, 5, 6 клас
ІІ-ра - 7, 8, 9 клас
ІІІ-та - 10, 11, 12 клас
IV-та - група за деца със специални образователни потребности

Рисунките се приемат на адрес:

гр. Кюстендил 2500, ул. "Търговска" № 6,
Отдел "Култура и духовно развитие"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов