Избрани Новини

Засилени проверки на рибари в Благоевградско през почивните дни

Акцентира се върху характерните места със струпване на голям брой риболовци като участъците под и срещу село Струма

В събота е извършена проверка по течението на р. Струма от община Симитли до община Петрич (до село Тополница). Акцентира се върху характерните места със струпване на голям брой риболовци като участъците под и срещу село Струма, община Сандански, въжения мост на град Сандански (под и срещу град Сандански), под и над моста за с. Крупник, община Симитли, съобщават от ИАРА. 
Съставени са 2 броя АУАН по чл. 24, ул. 2 от ЗРА за риболов с тройни куки. Въпреки проверения голям брой риболовци (около 60 души) – други нарушения не са констатирани.
В неделя е проведена съвместна проверка с горски стражари от РДГ – Благоевград. Проверени са възлови места на река Струма от община Благоевград до община Симитли. Проверени са над 100 лица, извършващи любителски риболов. Съставени са 6 АУАН, от които пет - за риболов с тройни куки, без прикрепена изкуствена, жива или мъртва рибка за примамка и линия за улов на хищни риби и 1 брой за нарушение на чл. 24, ал. 3 от ЗРА за улов и задържане на 6,100 кг. скобар. Като резултат от дейността на РК Благоевград за двата дни са съставени 8 броя АУАН. 
Проверяващите благодарят на всички, които подават сигнали за нарушители и съдействат на органите и изразяват надежда, че тяхната активност ще се увеличи, както за оказване на съдействие , така и за демонстриране на нетърпимост към бракониерски набези. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)