Избрани Новини

Изкърпиха над 100 дупки по пътя за Петрич

Кметове и жители на населени места се готвеха за бунтове и блокиране на движението

Цялостно асфалтиран и изкърпен е пътят след отбивката от главен път Е-79 за Петрич. Пътната отсечка бе осеяна с над 100 дупки и преминаването през нея бе истински сървайвър. Кметове и жители на населени места се готвеха за бунтове и блокиране на движението, но Областно пътно управление – Благоевград реагира светкавично и реши проблема.

„Защо винаги се работи, когато се вдигнем на протест? Положен е асфалт върху 12 хил. кв. м, от които 4 хил. са цялостно асфалтирани. Осевата линия на асфалтираните участъци е възстановена, а банкетите са изцяло почистени. Изкърпване на пътната настилка е направена и на общинския път Първомай – Габрене", сподели кметът на село Самуилово Кирил Стоянов, цитиран от "Стандарт". Преди месец той и негови колеги алармираха за опасния участък. Пътят е част от републиканската пътна мрежа на страната и през него в момента минава трафикът за Гърция зради ремонта на автомагистрала „Струма".

По трасето имаше дупки с диаметър 2 метра и дълбочина около 40 см, полицейски служители от „Пътна полиция" обезопасяваха със светоотразителни конуси, за да предупреждават шофьорите да карат по-бавно заради опасните условия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов