Избрани Новини

Опасна отрова за мишки спряна от продажба в Русе

Издирват се и други опасни за здравето продукти

Регионалната здравна инспекция в дунавския град е издала 6 предписания за временното изтегляне на продукта от магазините, предаде БНР. На опаковката на отровата имало отчетливи изображения на плодове, които могат да заблудят потребителите.

Извършени са общо 135 проверки в обектите с обществено предназначение. Проверени са  складове, магазини за козметика, фризьорски салони, магазини за дрехи втора употреба и други. Инспекторите са минали на насочени проверки за издирване на и други опасни за здравето на човека продукти. Това са обеци, произведени в Китай, както и тайландска хирургическа стомана за пиърсинг. Търсят се още и паста за миене на ръце, парфюми и тоалетна вода за жени, както и чанта c гримове, с произход Китай. Сред опасните за човешкото здраве продукти, които се предлагат на пазара в Русе, са и комплект бижута, шнола за коса, огърлица, мастило и масло за татуировки.

Инспекторите са получили сигнал и за опасен перманентен грим. Клиентите трябва да внимават и при срещането на няколко вида гривни, китайски пръстен и дори бебешки спален чувал.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов