Избрани Новини

Деца ще разказват за Робинзон Крузо

Детско утро събира благоевградските деца на обитаем остров в библиотеката

Регионална библиотека  "Димитър  Талев" – Благоевград организира детско утро по повод 355 г.  от рождението на английския писател и журналист Даниел Дефо.

Четвъртокласници от III ОУ "Димитър Талев" ще представят биографични сведения за автора на популярния роман "Робинзон Крузо", ще бъде пресъздаден и разговор между корабокрушенеца Робинзон Крузо и туземеца Петкан. Подготвена е още викторина с любопитни въпроси за живота на Даниел Дефо и издаването на неговия известен роман. В края на програмата ще бъде излъчен и откъс от игралния филм "Робинзон Крузо".

Празничната програма ще се състои днес, 23 януари, когато е роден  Даниел Дефо. Детското утро ще се проведе в читалнята на детския отдел в библиотеката  в 11:30 часа.

"Робинзон Крузо" е приключенски роман, който е публикуван за първи път на 25 април 1719 г. Книгата разказва за необикновените приключения на моряка Робинзон Крузо, родом от Йорк, прекарал 28 г. на безлюден остров край бреговете на Америка близо до устието на река Ориноко. Той попада там след корабокрушение, в което загива целият екипаж и единствено той остава жив.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов