Избрани Новини

Слагат охрана на входа на училището в Рибново

Затягат пропускателния режим

Училището в село Рибново ще има охрана, пише "Стандарт". Учителят по география Осман Арнаутски е наказан с предупреждение за уволнение. Той бе набеден от родители и ученици, че влиза в час пиян. Сигналът бе изпратен и до шефа на Регионалния инспекторат по образование Огнян Соколов. Заради изнесената в медиите информация преподавателят се почувствал зле и излязъл за кратко в болничен.

"Учителят си получи наказанието. Тази седмица вече е на работа. Смятам, че занапред няма да има подобен проблем. Вече монтирахме кабинка на входа на училището, за да затегнем пропускателния режим. До броени дни ще назначим човек за охрана, за да контролираме кой влиза и в какво състояние в школото", обясни директорът на СОУ "Йордан Йовков" Светослав Беков. Гардът ще води специален дневник, в който ще описва всеки един посетител. Целта е в учебното заведение да не влизат случайни хора. Ще се проверяват документите за самоличност и багажа, ако носят такъв. "За да сме застраховани, че вътре няма да влезе някой въоръжен и опасен или пък пийнал и неадекватен посетител", уточни училищният директор.

 

Родители също ще следят поведението на учителя по география. Той е поел ангажимент, че ще изпълнява съвестно служебните си задължения. Наложил съм му дисциплинарно наказание "предупреждение за уволнение". При още едно нарушение, той ще бъде уволнен, увери Беков.


Копирано от standartnews.com



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)