Избрани Новини

Иракчанка с 3-годишната си рожба, избягала от терор, застана пред съда в Петрич

Осъдиха я условно и днес я екстрадират в Гърция

Прокурор Надя Цветкова от районна прокуратура Петрич поиска от съда четири месеца условна присъда за подсъдима иракчанка и три годишната й рожба, минали незаконно границата ни с Гърция, информира struma.com. Бегълците бяха осъдени след подписано споразумение с Районна прокуратура. Майката и невръстното й дете, които бяха доведени в зала от санданския арест, с решения на петричкия съд ще бъдат отново върнати в Гърция.

Още днес бегълката ще бъде върната на границата ни с южната ни съседка, транспортирана със служебен превоз на съдебна охрана. Там тя и детето и ще бъдат настанени в бежански лагер. Това е наложително, защото тя е направила неуспешен опит да премине границата ни през ГКПП –Кулата на влизане от Гърция. Процедурата по екстрадирането и е съгласно спогодба между двете съседни европейски държави. Районна прокуратура е задействала процедурата по съдебното дело, което протече при съкратено съдебно следствие, защото двете бегълки се разболели в ареста. Докато майката даваше обяснения с преводач, детенцето й си играеше в съдебна зала.

В един момент реши да поиграе на игра, в която се правят "премятания", което не впечатли нито съда, нито прокуратурата, оставяйки малкото да си играе на воля.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов