Избрани Новини

"Милионерът" на благоевградска сцена

Комедията на Йовков се радва на нестихващ зрителски интерес

На 28 януари 2015 г. от 19.00 часа Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград ще представи премиерно постановката "Милионерът". Това е българска класическа комедия, написана от Йордан Йовков през 1930 г. Постановката е под режисурата на Рашко Младенов. Текстът е с  изключително съвременно звучене, защото разкрива стремежа на българина към богатство и власт - страст, която и днес е неутолима.За blagoevgrad.utre.bg режисьорът сподели, че се е спрял на пиесата защото Йовков е винаги актуален и нов, всеки прочит на неговите текстове показва историческата проницателност на драматурга, затова и толкова добре се приема от публиката.

Що се отнася до благоевградската публика, г- Младенов смята, че зрителската аудитория обича своя театър и със желание отива в театралната зала. Доказателство за интереса й са пълните представления и нестихващите овации. Особено топъл прием оказват на актьорската трупа жителите на малките градове и села, където гостуват с представления. Защото новата политика на театъра е турнета не само в Югозапада, но и в цялата страна, за да може театралното изкуство да стигне до всеки.

Актьорският състав на "Милионерът"  е Петър Кьосев, Биляна Дилкова, Пепа Манева, Борислав Веженов - гост, Румен Попкостадинов, Андраш Кончалиев, Илия Павлевчев, Георги Манев, Милена Копралева и Славяна Любомирова.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов