Избрани Новини

Студент даде 1700 лева на ходжа Гюлшен, тя го заплаши със "смърт в дома му"

Измамничка, събирала пари за разваляне на магии, бе арестувана в Сандански

23-годишната Николина В. от Златица, представяла се с “артистичен псевдоним” Ходжа Гюлшен, успяла да прибере близо 2000 лв. от двама наивници.

Първо взела 1700 лв. от студент в Благоевград, който си мислел, че има направена черна магия в дома му, защото преживял серия от неудачи. Видял по телевизия предаване с Ходжа Гюлшен и изпратил с пощенски запис 1700 лв. Тя му обещала, че ще занесе парите в джамия, където да развали тежката магия и ще му ги върне. После поискала още пари и тогава младежът се усъмнил, че има нещо нередно. Поискал си обратно дадената сума, но жената го сплашила, че магията ще подейства и ще има “смърт в дома му”, пише "24 часа".

Освен студента младата жена успяла да вземе и 260 лв. от благоевградчанка също за разваляне на магия.

Заедно с Ходжа Гюлшен са задържани и двама нейни помощници в момент, когато получавали преведени със запис пари. Измамничката обикаля различни градове в страната, участва в телевизионни предавания и си прави реклама на “способностите”. Така зарибява наивни жертви, които ѝ превеждат пари.

По случая е образувано досъдебно производство, като полицията призовава и други ощетени и заблудени да подадат сигнали. Пред разследващите арестуваната поискала да я пуснат вкъщи, като се оправдала, че има две деца и няма кой да се грижи за тях. Освободена е срещу гаранция от 2 000 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)