Избрани Новини

4-години зад решетките за убийство на благоевградчанин в Израел

49-годишният благоевградчанин Пашов заминал като строител за Израел

Окръжният съд в Ямбол осъди на 4 г. затвор Петър Димитров за убийство по непредпазливост на благоевградчанина Александър Пашов в Израел. Магистратите признаха Димитров за виновен, че на 20 юли 2012 г. в района на гр. Ришон ле Цион е нанесъл тежка телесна повреда - вътречерепен кръвозлив чрез удар със стол по главата, вследствие на което Александър починал. Димитров ще трябва да плати 80 хил. лв. кръвнина на съпругата на починалия Димитрина и по 100 хил. лв. на двете му деца. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Бургас, пише "24 часа".

49-годишният благоевградчанин Пашов заминал като строител за Израел през лятото на 2012 г. Седмица по-късно в бунгалото, където бил настанен се скарал с Петър Димитров от Ямбол. Той грабнал стол и го разбил в главата на Александър. През следващите 7 дни пострадалият се чувствал много зле и едва ходел на работа. Накрая изпаднал в кома и починал. Тялото му било докарано в Благоевград на 29 август 2012 г. в запечатан метален ковчег и той бил погребан. Месеци по-късно вдовицата разбрала от друг нашенец, работил тогава на същия обект в Израел, че мъжът й бил пребит.

Жената поиска ексхумация на тялото и на 20 ноември 2013 г. съдебен лекар отвори заровения ковчег. Становището бе, че мъжът е починал след нанесен побой. Така Петър Димитров бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов