Избрани Новини

С „Червената шапчица“, „Пепеляшка“ и „Хензел и Гретел“ ученици отбелязаха рождението на Якоб Грим

Ученици от втори и шести клас на ІІІ ОУ „Димитър Талев” разказваха биографични сведения

Детско утро под надслов „Вълшебните приказки на братя Грим”  се проведе в Детският отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев“ Благоевград. Ученици от втори и шести клас на ІІІ ОУ „Димитър Талев” с ръководител г-жа Весела Вангелова разказваха биографични сведения за Братя Грим. Поводът бе  230 години от рождението на Якоб Грим, един от братята Грим. Гости на детското утро бяха деца от  ЦДГ №8 в Благоевград.

Учениците представиха биографични сведения за Братя Грим и направиха разбор на видовете приказки – народни, авторски, вълшебни и др. Децата прочетоха откъси от любимите приказки „Червената шапчица“, „Пепеляшка“ и „Хензел и Гретел“, информираха от пресцентъра на общината.

Шестокласниците бяха подготвили и  интересна викторина с откъси от приказки, а второкласниците разпознаваха от коя е приказка е откъса.

На края на детското утро всички деца гледаха анимационен филм по приказката на Братя Грим  - „Братче и сестриче”.

Якоб Лудвиг Карл Грим е роден на 4 януари 1785 г. Той е единият от Братята Грим. Сред известните приказки, написани от Братя Грим са: „Бременските градски музиканти“ , „Вълкът и седемте козлета“ , „Пепеляшка“ , „Рапунцел“ , „Хензел и Гретел“ ,“Червената шапчица“ и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)