Избрани Новини

Привърженици на ЦСКА протестираха пред съда

Велчев от 8 месеца лежи в ареста на Разлог

Над 100 фенове на ЦСКА окупираха благоевградската съдебна палата и поискаха свобода за Иван Велчев от София.

Велчев от 8 месеца лежи в ареста на Разлог по обвинение за нанесен побой на трима банскалии.

Армейските фенове, сред които имаше представители от всички клубове по страната, бяха избрали днешния ден, тъй като по това време магистратите се произнасяха по искането на Велчев за промяна на мярката му за неотклонение, пише "Труд".

Те издигнаха плакати с надпис "Свобода за армейците".

Иван Велчев заедно с още четирима привърженици на ЦСКА бяха задържани в края на юни миналата година. Футболните фенове гостували на хепънинг на запалянковците на ЦСКА в Разлог. На връщане минали през Банско, където седнали да обядват в местно заведение. Когато си тръгнали, видели, че на колата им със спрей е изписана емблемата на ФК "Левски". Побеснели и започнали да разпитват наоколо знаят ли кой им е причинил това. Някой им посочил имената на трима банскалии. Феновете ги открили в дърводелски цех. Нахлули и пребили трима мъже.

Няколко часа по-късно ултрасите бяха арестувани.

Нападателите Иван Ст., Александър Г., Иван Н., Явор М. и Иван Велчев ще отговарят пред закона за унищожаване на три леки автомобила, собственост на тримата потърпевши. Другото обвинение е за нанасяне на средна телесна повреда, като деянието е било извършено в условията на рецидив.

Феновете обаче скандираха, че те са невинни и няма доказателства, че са автори на престъплението.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов