Избрани Новини

Благоевград с бюджет от над 60 милиона лева

Освен това местните парламентаристи ще гласуват и Плана за финансиране на капиталовите разходи

Тазгодишният проектобюджет на Благоевград възлиза на 60 901 805 лв., като уточненият бюджет е 54 991 225 лв., а очакваните трансфери от Министерски съвет и Министерство на финансите са в размер на 5 910 580 лв.

Освен това местните парламентаристи ще гласуват и Плана за финансиране на капиталовите разходи за 2015 г., както и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности на общината за периода 2015-2017 г.

След измененията на Закона за местните данъци и такси, ОбС – Благоевград ще гласува изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград. С гласуваното изменение Общински съвет ще даде право плащането на местните налози да стартира от 1 февруари 2015 г., а не както до сега от 1 март. По този начин гражданите ще могат да ползват 5% отстъпка от дължимата сума. Промени ще бъдат гласувани и в Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред.

Промените касаят „Синята зона“ на паркиране в общината, като се очаква ОбС да гласува нейното уплътняване и да регулира платеното паркиране чрез SMS.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов