Избрани Новини

ДНСК узакони сероочистка №2 в ТЕЦ - Бобов дол

Съкращения няма да има

Втората сероочистващата инсталация на ТЕЦ -  Бобов дол отговаря на всички изисквания и е узаконена от Дирекция Национален строителен контрол, съобщи изпълнителният директор на централата Емил Христов, цитиран от Дарик. Тя е на 3- ти  блок, който в момента е в студен резерв на електроенергийната система. ТЕЦ - Бобов дол работи с два блока, в тестов режим.
"Тестовете са за едновременна работа на първи и втори блок със сероочистка №1. Те трябва да приключат до 15 април и след това ще кандидатстваме да се издаде ново комплексно разрешително за едновременна работа с 3 блока. Имаме проект, трябват нови оросителни полета и помпи. Работата на три блока осигурява спокойна работа на мините "Въгледобив - Бобов дол",  "Бели брег", Открит въгледобив - Перник и "Станянци"", коментира Емил Христов.
Изпълнителният директор на ТЕЦ - Бобов дол бе категоричен, че няма опасност от съкращения след узаконяването на сероочистка №2, точно обратното - може да се назначат нови хора. В централата работят 950 души. Това е вторият най - голям работодател в Кюстендилска област след "Въгледобив - Бобов дол", където има 2 400 работници.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)