Избрани Новини

Разкриват три паралелки към затвора в Бобов дол

Те са в областта на строителството и ВиК мрежи

Три паралелки ще бъдат разкрити за професионално образование и обучение на лица, лишени от свобода в СОУ „Д-р Петър Берон“ в Бобов дол, обявиха от Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил, цитирани от infomreja.bg.

Едната носи наименованието "Помощник в строителството", а другата "Основни и довършителни работи" с прием след завършен VІІ клас и придобиване на първа степен на професионална квалификация.

Сред възможностите за лишените от свобода е и професията "Монтажник на водоснабдителни и канализационни мрежи", специалност "Вътрешни ВиК мрежи" с прием след завършено основно образование и придобиване на втора степен на професионална квалификация.

За учебната 2015/2016 година в таблицата на РИО - Кюстендил за държавния план - прием са предложени общо 57 паралелки - дневна форма на обучение 44 паралелки, вечерна форма на обучение 7 паралелки, задочна форма на обучение 6 паралелки.

За прием след завършен VІІ клас с интензивно изучаване на чужд език са предложени 24 паралелки, за прием след завършено основно образование в дневна форма на обучение са предложени 15 паралелки, за прием след завършено основно образование във вечерна форма на обучение са предложени 4 паралелки.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)