Избрани Новини

Фандъкова: Столична община може да си партнира с най-добрите университети

Гордея се с факта, че София се отвори към науката, заяви кметът

Столична община може да си партнира с най-добрите университети. В сферата на строителството на метрото работим активно с няколко университета и техните студенти. Това каза кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова по време на Четвъртия редовен конгрес на Националния браншови синдикат „Висше образование и наука” при КНСБ, който се провежда в Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров”, предаде „Фокус”. 

Фандъкова открои партньорството със синдикат „Висше образование и наука” към КНСБ. „Гордея се с факта, че Столична община се отвори към науката”, каза още тя. „Партньорство и социален диалог са ключовите думи към развитието на висшето образование и науката”, заяви Йорданка Фандъкова. 

Столичният кмет благодари на присъстващите дошли от цялата страна. Сред присъстващите на конгреса са Милена Дамянова председател на постоянната парламентарна комисия по образование, проф. Тодор Танев министър на образованието и науката, доц. Румяна Коларова бивш служебен министър на образованието и науката, академик Стефан Воденичаров председател на БАН, представители на водещите университети в страната. Гостите бяха и проф. Георги Михов –Технически университет, Атанас Герджиков зам.-ректор на СУ, народният представител проф . д-р Борислав Борисов, който е и бивш ректор на УНСС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов