Избрани Новини

Заплатите на общинските дружества в Дупница остават без промяна

ОбС Дупница не прие предложението на председателят на ОбС

Заплатите на управителите на общински дружества остават непроменени. ОбС Дупница не прие предложението на председателят на ОбС за увеличение на възнагражденията. Не беше прието предложението на ИК към ОбС, които също имаха свое предложение. Според него увеличение беше заложено само за управителят на „Ученическо хранене", тъй като тя има най-ниската заплата, предаде "Дарик".

Управител на „Ученическо хране" ще продължи да получава 840 лв, а не 1492 лв както беше предложено от председателят на ОбС Дупница или пък 1093 лв. предложението на ИК. 

Шефовете на ВиК и на общинската болница д-р Любомир Таушански няма да се разписват срещу 1960 лв., те ще продължат да взимат съответно 1397 лв. и 1497 лв. Заплатата на управителят на ГУМ Дупница остава 1093 лв, а на Финансово-счетоводната къща 1237 лв.

Общинските съветници коментираха, че с оглед финансовото състояние на дружествата не е оправдано повишаване на заплатите на управителите.

След отхвърляне на предложението на ИК, цялата докладна, в първоначалния й вид беше подложена на гласуване. Против увеличение на заплатите гласуваха 24 съветници, включително и вносителят на предложението, 3 гласуваха въздържал се.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов