Избрани Новини

Край на сагата! Медиците в МБАЛ-Благоевград получиха заплатите си

Екипът на МБАЛ - Благоевград днес получи заплатите си, добрата новина съобщи новият директор д-р Огнян Митев

„Платежните нареждания от МБАЛ - Благоевград са внесени завчера в обслужващата банка и в края на работния ден имаше преведени пари, сега вече са по сметките на здравните работници, всеки може да тегли”, каза д-р Митев, цитиран от struma.bg.

Той поясни: „Изкуствено се създаде истерия около трудовите възнаграждения и хората се тревожеха без основание, всичко е наред. Представихме и документите за сключване на нов договор за 2015 година в Районната здравноосигурителна каса в Благоевград, внесохме документите в срок. Кандидатстваме за осъществяване на медицинска дейност по 196 клинични пътеки, както е бил договорът и предходната година. В едномесечен срок трябва да подпишем новия договор със Здравната каса. В Многопрофилна болница за активно лечение - Благоевград, която е с функции на областна, се осъществява нормален работен процес. Аз няма да гоня д-р Пандев, щом има желание, да идва всеки ден. По решение на борда на директорите от 22 януари тази година той не е изпълнителен директор, отстранен е от управленския пост и са му прекъснати правомощията”, заключи д-р Митев.

Той поясни, че няма нищо тревожно около вписване на промените, болницата има устав на акционерното дружество и работи по него.

Смяната на болничния директор от седмица е най-коментирата тема в бялата гилдия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов