Избрани Новини

Наводнени са залите на стадион "Осогово" в Кюстендил

Общината подновява проекта за нови писти и ремонт на покрива

Много от залите на спортен комплекс "Осогово" се пълнят с вода, предаде Дарик. Покривът отново протече след дъжда и топящия се сняг. Старши треньорът на карате клуб "Мак Доналд" Диляна Владимирова съобщи, че тренировъчният процес ще бъде временно преустановен, мокро е татамито, както и дюшамето в залата. Не помагат и заложените под капчуците кофи, които да събират водата. "Това се случва винаги, когато вали, съответно тренировките се преустановяват. След силния вятър в петък се е счупило стъклото на втория етаж и е паднало точно пред входа на залата, добре че е нямало никой там. Също така е паднала и плочка, която е счупила предното стъкло на автомобила на треньора по карате Борислав Иванов", разказа Диляна Владимирова. Общинските съветници, членове на комисията по спорт ще бъдат поканени от председателя й Младен Ризов утре да посетят и разгледат спортен комплекс "Осогово".
"Искам колегите да видят ситуацията с очите си, за да не излезе, че Младен Ризов се изказва и защитава лични интереси и неговия клуб", коментира Ризов. Треньорът по тенис на маса Паун Вътов също коментира ситуацията на стадиона: "Първи пострада тенисът на маса. Знаете ли колко състезатели, шампиони до 12 години си сменят клубната принадлежност. Визирам Светли, Любо и Тото. Ние сме първите. Сега е момента да цитирам треньорския съвет към федерацията ни: Само Кюстендил може да си позволи лукса да направи шампиони и да ги раздаде..........", споделя Вътов.
Проектът за подмяна на настилката на външната и закритата лекоатлетически писти на спортен комплекс "Осогово", плюс ремонт на покрива отново ще бъде внесен в Министерство на спорта с идеята да бъде финансиран. Става дума за сума около 1,3 млн.лв. Очаква се и Общинският съвет да подкрепи с гласуване проекта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов