Избрани Новини

Симитли трепери заради река Струма

Критично е нивото на река Струма край Симитли

Критично е нивото на река Струма край Симитли, информира standartnews.com. За това алармира в неделя кметът на общината Апостол Апостолов. Водите в речното корито са на косъм от преливане. Ако дъждовете не спрат, са необходими още десетина сантиметра и реката ще излезе от коритото си, предупреди градоначалникът.

На прага на преливането са също реките Градевска и Орановска. Цяла нощ екипи от общината обхождат района и следят за състоянието на реките под ръководството на Кризисния щаб. "Установено е, че коритата на реките са задръстени от всевъзможни боклуци. Някъде цели сеновали преграждат реките. Хората изхвърлят безразборно боклуци, запушват се канализации заради липсата на елементарна култура и дисциплина. После се жалваме, че природата ни е виновна, ние също сме виновни", каза още Апостолов.

Най - тежко бе положението в село Крупник, където има наводнени мазета на къщи. Над селището има дере, което също е запушено с отпадъци и водата е излязла по пътя към населеното място. "За щастие водната стихия отново се е върнала в дерето, а не е стигнала до селото. Мъчим се с доброволци и огнеборци да отпушим тръбите и да предотвратим потоп в селището", сподели кметът на Крупник Григор Дуев. Причина за проблема са и незаконно изградени постройки, чиито обитатели замърсяват дерето и го запушват.

Екип пожарникари през целия ден отводняваше мазетата на наводнените къщи.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов