Избрани Новини

Кметове в Петричко с ултиматум за изсичане на орехи по пътя за ГКПП-Златарево

Дават две седмици срок за изпълнение на взетото вече решение

Кметове на населени места в община Петрич са готови за протести и блокади на пътища, тъй като бави премахването на 130 ореха край пътя от града за ГКПП – Златарево.

„Стига са се мотали и оправдавали, а да предприемат необходимите действия. Не искаме да гинат хора заради опасните дървета. В неделя жена в Русенско бе убита от такова изгнило дърво, което паднало върху колата. И тук ли трябва да стане нещо такова, че да изрежат орехите", негодува кметът на село Самуилово Кирил Стоянов, цитиран от "Стандарт".

Той и колегите му дават две седмици срок за изпълнение на взетото вече решение. Още през месец ноември миналата година комисия от общински експерти реши, че дърветата трябва да бъдат изкоренени, защото създават предпоставки за катастрофи.

„През годините тук са станали десетки катастрофи. Идеята за премахването е съгласувана и подкрепена и от КАТ - Благоевград. Но още чакаме становище от Агенция „Пътна инфраструктура". Докато те се мотаят, може да загинат още хора в катастрофи в района", гневи се кметът на село Самуилово. Той и колегите му се заканиха да вдигнат на протест населението, ако не се вземат мерки за решаването на проблема до 15 февруари.

„Уведомили сме управлението в столицата и чакаме тяхното становище. Получим ли разрешение, ще изсечем въпросните дървета. Очакваме това да стане скоро", казаха от Областно пътно управление - Благоевград.

Копирано от standartnews.com



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов