Избрани Новини

Обновиха и ремонтираха детска градина в село Полето

Освещаване на помещенията и водосвет отслужи отец Евгени

Обновена и ремонтирана изцяло със средства от общинския бюджет на Симитли детска градина посрещна децата в село Полето. Освещаване на помещенията и водосвет отслужи отец Евгени на официалното откриване на детската градина, която вече е като нова, пише simitli.info.

Заслугата за това обновление е и на кмета на Полето Иван Манчев, който настоявал пред общинския градоначалник Апостол Апостолов за отпускане на средствата за детското заведение. Двамата по стар български обичай плиснаха менче с вода и подариха икона на Св. Богородица с пожелание да бди над децата. На тържеството настроението бе особено приповдигнато от приятната гледка на новата модерна и уютна обстановка. Всички гости бяха посрещнати от децата с букет кокиченца. Облечени в народни носии, малчуганите заедно със своите преподаватели най-много се радваха на  своя нов дом. Присъстващите останаха очаровани от музикалната програма, която бяха подготвили децата, които с жар, непосредственост и чистота забавляваха и радваха своите гости, а след това опитаха от огромната торта под формата на калинка.

Питка за здраве разчупи колективът на детското заведение за всички присъстващи. 

Детската градина е изцяло ремонтирана, като е направена вътрешна мазилка и боядисване, изцяло ново обзавеждане, нова инсталация и всичко необходимо за нуждите на децата и персонала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов