Избрани Новини

С билет за левче ше се возим 1 час, ще можем да сменяме 3 рейса

Мисия Пловдив

02-02-2015, 16:55

Снимка:

bnr.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Транспортният проект на Пловдив е на финалната права

Последният договор по Транспортния проект ще бъде подписан следващия понеделник – 9 февруари, с фирмата „Индра Системс". Това съобщи днес кметът Иван Тотев. 

Той уточни, че ще се изгради система за управление на градския транспорт, където се включват: електронното таксуване на пътниците, както и информация на спирките и в автобусите. Сумата по този компонент на проекта е 22 млн.лева.  През следващата една година ще се работи много усилено по него, потвърди Тотев. 

Той съобщи още, че ще се сформира работна група от Общината, КАТ и EVN. Целта е да се уточнят всички параметри по електронното таксуване. Точно то ще даде реално понижаване на цената на билета в Пловдив. Кметът Тотев обясни, че ще се въведе  времеви диапазон за ползване на билета. 

Пловдивчани ще пътуват с един билет в два и повече автобуса от 2016 година. Билетите ще се купуват в обществени сгради, училища и ДКЦ-та. Точното разписание на автобусите ще бъде на всяка една спирка и ще има точна индикация  кога пристигат.

Кметът смята, че това е фундаментална промяна на транспорта в Пловдив и ще се повиши качеството на услугата. По думите му общината реално влиза като участник в тази процедура. Тя ще генерира всички средства от продажбата на билети и карти, която ще се прави само от общ. администрация. 

Средствата ще постъпват в бюджета, а услугата ще е само на транспорт за километър от всеки превозвач. Градоначалникът на Пловдив обеща да отидат в историята неспазването на разписанието, изпускане на курсове от превозвачите, както и изпреварването на автобусите по спирките. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов