Избрани Новини

Илиян Зашев е новият „Цар на виното 2015“

Изборът на новият „Цар на виното 2015“ в село Дъбрава се състоя след дегустация на над 20 бели и червени вина

Фината преценка бе  дело на комисия, съставени от технолозите Васка Стоилова, Слави Бойчев и Иван Александров.

Сред гостите на празничното тържество, посветено на божествената напитка бяха кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, зам.-кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, както и много винопроизводители и гости на празника, информираха от пресцентъра на общината.

Новият „Цар на виното 2015“ стана Илиян Зашев. Той получи грамота от председателя на комисията Васка Стоилова, а миналогодишният „Цар на виното 2014“  Ради Костов му връчи и традиционната корона.

Цялото празнично шествие се отправи към лозовите масиви на село Дъбрава, където бе извършено традиционното зарязване на лозите. Зарязването бе извършено от кмета д-р Атанас Камбитов и от Свети Трифон, който пристигна заедно със своята свита на коне.

За „Най-хубавото бяло вино“ бе отличено виното на Иван Василев. Грамотата му бе връчена от председателя на Общински съвет Радослав Тасков.

Свети Трифон връчи интерсните призове: „Най-кокетно вино” на Росен Алексов, „Най-омайно вино” на Николай Стойнев, “Вино –елексир“ на Кирил Зашев, „Най-дълга глътка” на Владимир Китанов и „Най- изтънчено вино” на Огнян Стойнев.

Кметският наместник на село Дъбрава Росен Георгиев връчи призовете на Янко Стоицов  за ”Вино с характер“ и на Йордан Латинов за „Най-ароматно вино“.

Празникът бе подплатен с много музика и танци, благодарение на изпълненията на ансамбъл „Пирин“, Братя Пищолски и народната певица Румяна Попова. А като добър домакин кметският наместник на с. Дъбрава се бе погрижил за перфектната организация на мероприятието и за всички гости имаше вина и вкусни мезета за дегустация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов