Избрани Новини

Повторно активирало се свлачище едва не уби багерист - спасител

Разчиствал пътя между селата Рожен и Любовище

Багерист се спаси по чудо от свлачище, което затрупало машината, с която разчиствал пътя между селата Рожен и Любовище в община Сандански, съобщи stuma.bg. Мъжът тъкмо бил приключил с разчистването, когато свлачището се активирало повторно и земна маса и камъни затрупали багера, а багеристът се спасил, като скочил от машината в последния момент.

Заради свлачището стотината жители на село Любовище са били  откъснати от света за няколко часа. Вчера до обяд е нормализирано движението по пътната отсечка, каза кметът на община Сандански Андон Тотев. Проблеми със свлачище е имало и на пътя Виногради - Мелник, което също е почистено.

С около метър и половина се е покачило нивото на река Струма в общините Кресна, Струмяни и Сандански, но няма опасност да прелее. Повишено е и нивото на река Цапаревска, която преминава през село Микрево и се влива в река Струма. В землището на селата Вълково, Струма и Лебница реката е преляла и е заляла  част от оранжериите за ранни зеленчуци. Водата не е достигнала дигите и те все още не преливат. Няма опасност пътят да бъде залят, бе коментарът на кметицата на село Струма Величка Каталска, която извършва оглед на речното корито на всеки час.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов