Избрани Новини

Поставят образците за кандидатстване за саниране на възлови места в града

В момента се обработват данните на още 17 кооперации

В община Благоевград вече има създадени 15 Сдружения, с които ще се кандидатства за саниране по „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“. В момента се  обработват данните на още 17 кооперации.

Образецът за заявление за интерес на финансова помощ (ЗИФП) ще бъдат на разположение на гражданите в: Културно-информационния център, в Областният информационен център, на информационното табло в сградата на общината, както и на фейсбук страницата на община Благоевград, информираха от пресцентъра.

Днес и в четвъртък се очаква да бъдат подадени първите молби за интерес и финансова помощ, след което в рамките на следващите 24 часа община Благоевград ще подпише споразумение с тях.

От вторник, стартира и информационно гише на партера на общината. То ще бъде в улеснение на гражданите, като общински служители ще помагат на гражданите при попълването на документите.

Продължават и общите събрания по квартали, на които специалисти от общинската администрация провеждат разяснителна кампания и отговарят на въпроси на гражданите.

Общината разполага със специалисти, които са на разположение, и при заявено предварително от гражданите искане за допълнително разяснение и въпроси, специалистите могат допълнително да присъстват на разяснителните събрания.

С тези действия екипът на кмета Камбитов за пореден път доказа, че работи последователно и в услуга на гражданите. Санирането на частните панелни жилища ще бъде осигурено със средства  от Републиканския бюджет, като самото проектиране също ще бъде безплатно за гражданите, тъй като то ще бъде поето от община Благоевград. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов