Избрани Новини

Закопчаха благоевградчани за източване на банкомати в Унгария

Двамата са заловени в Будапеща

Благоевградчаните Пламен Илиев-Джудиста и Росен Василев-Роси са арестувани в Унгария за източване на банкомати. Двамата са заловени в Будапеща с помощта на офицерите от Националното бюро за разследване. При обиска в квартирата им са открити фалшиви пластики и скиминг устройства. По първоначална информация заподозрените българи са били част от международна престъпна организация, която от юни 2014 г. е залагала скимиращи устройства в унгарската столица за копиране на информация за кредитни карти. Според информация на партньорски служби бандата е успяла да изтегли от банкомати милиони долари на клиенти на банките в САЩ, Южна Америка и Далечния изток. Срещу благоевградската банда е образувано досъдебно производство за кредитни измами, съобщи унгарският сайт police.hu, цитиран от struma.bg. Информация в ОД на МВР - Благоевград по случая до вчера не беше постъпила.

Пламен Илиев-Джудиста и Росен Василев-Роси са сред „пионерите“ в престъпния занаят по източване на банкомати. През лятото на 2009 г. са арестувани в баровския комплекс „Сани Ризорт” на полуостров Халкидики. Гръцките полицаи хванаха Роси в момента, в който залагал пластика в банкомата. При обиска на хотелската стая на Джудиста са намерени 40 000 евро, пластики и скимиращи устройства. Той беше уличен за главатар на организираната престъпна група, в която участвали Росен Василев-Роси, Живко Марков и Димитър Димитров-Белята. След две години затвор българите се споразумяха с прокуратурата и се прибраха обратно в България, където се притаиха, но не за дълго. През юни 2011 г. Пламен Илиев-Джудиста и Валентин Георгиев, известен като Вальо Шапката или Изгорелия, са арестувани на столичния булевард „България“ от десетина командоси с качулки. При операцията на ГДБОП в лекия автомобил „Ауди“, с който пътували, е намерен половин килограм хероин. Джудиста излезе сух от акцията и без никакво обвинение.

През лятото на 2012 г. неговите хора Росен Василев-Роси и Цветан Костадинов са арестувани при спецакция на бургаските бопаджии в момент на използване на скимиращо устройство на банкомат на ул. „Търговска“ в Поморие. 47-годишният Росен Василев се опитва да затрие веществените доказателства и подхвърля друга част от устройството в тревата, а у 25-годишния Цветан Костадинов е открита пластмасова пластина. Двамата признават набързо вината си и се споразумяват за условни присъди с прокуратурата - 2 години с 5-годишен изпитателен срок за Росен Василев и 1 година с 3-годишен изпитателен срок за Цветан Костадинов. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)