Избрани Новини

Обучават 60 безработни в Дупница

Усвояват три професии по социален проект на КНСБ

60 безработни ще получат шанс да усвоят три професии по социален проект на КНСБ, предаде Дарик. Срокът за подаване на документите за едната група е краят на тази седмица, а за втората до 13 февруари.

30 безработни лица на възраст над 50 години ще получат квалификация в професията "Болногледач", а 30 младежи ще придобият умения в други две професии "социален асистент" и "помощник - възпитател".

Най-добрите 40 % от успешно преминалите курсове, ще бъдат назначени за стажуване за период от 3 месеца.

Стажуването на болногледачите ще бъде в МБАЛ "Св. Иван Рилски", а за останалите в детските градини в община Дупница. След успешно завършване на професионалното обучение и полагане на изпит обучаемите ще получат удостоверение - образец на Министерство на образованието и науката.

Председателят на КНСБ в Дупница Тодорка Дамянова обясни, че по време на обучението за всеки присъствен ден обучаемите ще получават по 8 лв. на ден, а на пътуващите от съседните населени места ще се изплащат транспортните разходи срещу представяне на билет. По време на стажа ще получават минимална работна заплата. Част от тези хора след завършване на стажа имат шанс да останат на работа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)