Избрани Новини

Книгата "Second Life:"Reloaded" представят в Стара Загора

Идва авторката Станислава Чуринскиене

От 18 ч. в старозагорската Регионална библиотека „Захари Княжески“ Станислава Чуринскиене ще представи последната си книга "Second Life:"Reloaded". Това е второ преработено и допълнено издание на "Second Life".

Книгата, издадена през 2009 година, прави българската писателка и журналист истински популярна. Поради засиления читателски интерес е разработена от БНТ в 30-минутен филм. Качен в интернет, той регистрира почти 20 000 оригинални гледания за по-малко от 48 часа. Романът е вдъхновен от едноименната онлайн игра Second Life, представяща паралелния интернет живот на играчите.

Книгата разказва за все по-разрастваща се група от хора, наречена от авторката „интернет емигранти“, които практически живеят в Мрежата, за сметка на офлайн контактите. За да бъде романът автентичен, авторката прекарва почти 6 месеца, общувайки само онлайн, без да излиза от къщи. Книгата е издадена на литовски език, предстоят преводи и в други европейски държави.

"Second Life:"Reloaded" е посветена на любовта, която ни убива, разглежда интернет като една метафора на разкъсаните връзките между хората в днешно време и показва различни примери затова, чрез героите в книгата, казва авторката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов