Избрани Новини

Кметът на Банско се срещна с премиера Бойко Борисов

Не трябва да има противоборство между представителите на Община Банско и еколозите, които застават в опозиция

Премиерът Бойко Борисов се срещна с кмета на Банско Георги Икономов в Министерски съвет.

На срещата бяха обсъдени изграждането на втори кабинков лифт и уплътняване на ски зоната, съобщава "Фокус". След нея Георги Икономов каза, че не трябва да има противоборство между представителите на Община Банско и еколозите, които застават в опозиция.

"За да постигнем успех всички трябва да съсредоточим своите усилия”, заяви кметът на Банско. Той каза, че премиерът Бойко Борисов ще вземе под внимание исканията на представителите на Банско като подчерта, че под тази позиция се обединяват не само представителите на общината, а също така и концесионери, спортисти. По думите му, когато усилията се обединят, тогава ще стигнат до крайната си цел.

Представителите на община Банско са призовали премиерът Бойко Борисов да излезе с решение до края на февруари, за да се определи размерът на концесията и да се промени и планът на парк „Пирин”. Според него решението може да взето в периода от 15-ти февруари или до края на месеца. Проблемът с изчакването на туристи пред кабинковия лифт е огромен, тъй като вече се увеличава броят на чакащите и през делничните дни, посочи кметът. Така се губят туристи и всеки ден е загуба и връщане назад не само за Банско, но и за цяла България, заяви още Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов