Избрани Новини

Кметът на Банско апелира за спешно даване на разрешение за втори лифт

Икономов се обяви за нови писти и лифтове, отдаване на концесия на „Добринище” и развитие на ски спорта

Кметът на Банско Георги Икономов проведе среща в парламента с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и представителите на икономическа комисия, на регионално развитие и на младежта и спорта във връзка с въпроса за ски зона „Банско” и ски зона „Добринище”, предаде репортер на Bulgariautre.

На брифинг след срещата Икономов обясни, че това е въпрос, който години наред се влачи, не се взимат реални мерки и се е стигнало дотам, че в момента зимните ни курорти и в частност Банско вървят назад.

„Не е отговорно държавническо мислене, ако не се вземе по най-бърз начин решение за развитието на ски курорта в Банско, в Добринище и като цяло в зимните курорти в България”, добави Георги Икономов.

Според кмета на Банско трябва да се направи оценка на потенциала на зимните ни курорти и да се даде шанс във всички региони, които имат дадености и инвеститорски интерес, да развиват този екологичен и важен за държавата ни сектор, какъвто е ски туризмът. „Това трябва да стане при спазване на всички екологични български и европейски ограничения. Крайно време е да спрем с разговорите и с действие да покажем, че туризмът е нашият приоритетен отрасъл и трябва да го развием”, посочи Икономов и допълни, че над 80 % от обществеността в града е за развитие на ски туризма.

Кметът недоумява как може да не се вземат предвид интересите на местното население, мнението на легитимно избраните местни власти, а се дава „огромно значение на личности с много съмнителна легитимност, каквито са представители на зелените организации”.

Икономов поясни, че е получил подкрепа от председателя на парламента и представителите на ресорните комисии по отношение на исканията.

Георги Икономов апелира за спешно решаване на проблема, спешно даване на разрешение на втора кабинка в Банско, нови писти и лифтове, отдаване на концесия на „Добринище” и развитие на ски спорта в страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов