Избрани Новини

Вълшебно приключение с Хари Потър събра децата в библиотеката

Отровни паяци, прилепи и черни воали допълваха загадъчната атмосфера

Вечер на Хари Потър събра почитателите на известния малък магьосник в Русенската библиотека. Участниците в събитието преживяха едно вълнуващо вълшебно приключение с героите на известната писателка Джоан Роулинг, съобщиха от библиотеката.

Отборите на „Слидерин”, „Хафълпаф”, „Рейвънклоу” и „Грифиндор” се състезаваха по история на магията, аритмантика и билкология под ръководството на професорите  Макгонъгол, Вектор и Спраут. При решаването на забавните задачи помагаха палавото домашно духче Доби и чудновати магически същества. Възможност да участва в игрите имаше и публиката. Отровни паяци, врани, сови, прилепи, великани, черни воали и музика от филмите за Хари Потър допълваха загадъчната атмосфера.

Специално за вечерта бяха отворени и магазинът на Мадам Молкин - „Одежди за всякакви случаи“, магазинчето за шеги и закачки - „Играчка-плачка“ и библиотека с книги за вълшебства, дракони и митически чудовища.

Всички участници получиха медальони, стикери и електронно издание със седемте книги от поредицата за Хари Потър, осигурени от спонсори. Победителите от  „Грифиндор” бяха отличени със статуетки на сова като символ на мъдростта и познанието.

Събитието беше част от първата международна Нощ на Хари Потър, инициатор на която е британското издателство „Bloomsbury“, публикувало всички книги на известната писателка Джоан Роулин.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов