Избрани Новини

Министър Павлова "за" втори лифт в Банско

Лиляна Павлова изказа своята подкрепа за развитието на зимния туризъм

По покана на областния управител на област Благоевград Бисер Михайлов, кметът на Община Банско Георги Икономов и заместниккметът Александър Мацурев, взеха участие в среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Поводът бе представяне на стартиралата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните сгради, по която сдружения на етажните собственици могат да кандидатстват за 100 % безвъзмездно финансиране на дейности за обновяване на жилищните сгради. Министър Павлова даде изчерпателна информация за условията за кандидатстване и пакета от енергоспестяващи мерки, които се покриват от програмата, като стана ясно, че държавата е предвидила 1 милиард лева за саниране на жилищни сгради.

През изминалата седмица кметът Икономов направи разяснителна среща с представители на етажната собственост на жилищна сграда в Банско. Собствениците на апартаменти бяха информирани за възможностите за безвъзмездно обновяване на условията и общите части, като бе заявена готовността на администрацията за подпомагане на процеса по кандидатстване и реализиране на мерките по програмата, информираха от пресцентъра на община Банско.

На брифинга пред журналистите, след края на планираната среща, министър Павлова изказа своята подкрепа за развитието на зимния туризъм чрез изграждане на допълнителни съоръжения в планинските територии, в съответствие с екологичните регулации, включително скоростно изграждане на Втора кабинкова линия в Банско за разрешаване на проблема с километричните опашки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов